PERSBERICHT april22 (NL) | Deze expo moet je gezien hebben!

EXPO: ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’

Meesterlijke bloemendecoraties en schitterende kristalkunst in historisch kader

Het indrukwekkende domein van Val Saint-Lambert vormt van 20 t.e.m. 22 mei het decor voor de bloemenexpo ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’. Topfloristen uit alle hoeken van België verrassen de bezoekers met kleurrijke bloemencreaties in en rond de kristalfabriek, het kasteel en de oude cisterciënzerabdij in Seraing, op een steenworp van Luik. Benieuwd om dit met eigen ogen te zien? Bestel nu je tickets aan voordeeltarief!

Florale kunst met als thema ‘Freedom’

De expositie ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ neemt je mee op een parcours langs duizenden bloemen, in alle kleuren en soorten, verwerkt in fascinerende decoraties door Belgische bloemsierkunstenaars. Van groots en impressionant tot klein en lieflijk fijn: deze creaties barsten van de creativiteit. De rode draad doorheen het volledige parcours is het thema ‘Freedom’, waar alle floristen een persoonlijke betekenis aan geven. De ene verlangt naar reizen en bouwt een inspirerende florale vertrekhal, anderen willen met hun decoratie het onderwerp ‘kunnen zijn wie je bent’ bespreekbaar maken. “Mensen worden steevast in hokjes geplaatst en krijgen een etiket opgeplakt. Daar willen wij komaf mee maken. Met ons floraal ontwerp ‘Au-delà des limites’ (voorbij de grenzen) brengen we een ode aan vrij zijn om te zijn wie je bent”, vertellen florale kunstenaars Florent Dodeigne en Coline Godefroid. In totaal zullen meer dan 35 floristen meewerken aan het evenement.

Spraakmakende demonstraties, museumbezoek en tal van andere activiteiten

Naast de florale kunst staat ook het wereldvermaarde kristal van Val Saint-Lambert in de kijker. Op dit prachtige domein kom je terecht in een stukje industriële geschiedenis. Al sinds 1826 houdt de kristalfabriek van Val Saint-Lambert een rijke traditie in ere en vervaardigt ze kristal van een absoluut superieure kwaliteit. Bezoek het museum met de livedemonstraties kristalblazen en raak betoverd door de pure helderheid en de intense kleuren in elk stukje kristal. Ook het bijhorende kasteel laat een bijzondere indruk na en de gerestaureerde abdij zal door haar grootsheid meerdere monden doen openvallen. Aangekleed met bloemen moét dit van 20 tot en met 22 mei wel een topbestemming zijn! Verder kan je tijdens ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ ook genieten van een pop-upmarkt met verkoopstands, bloemschikwedstrijden en livedemonstraties bloemsierkunst. Het volledige programma vind je op www.crystalflowers.be

Liefhebber van bloemschikken? Schrijf je in voor de wedstrijd!

Ben je creatief en hou je van bloemschikken? Neem dan deel aan de bloemschikwedstrijd voor hobbyisten en maak kans op leuke prijzen. Het doel van de wedstrijd is een floraal concept te creëren rond het thema ‘Floral Tea Time’ (een theepauze met je vrienden). Denk aan een verrukkelijke bloementafel met een florale cake, sandwiches, theekopjes,… Op de pinterestpagina van Fleuramour vind je alvast heel wat inspiratie! Inschrijven voor de wedstrijd is verplicht en kan via het invulformulier op de website van het event.

Tickets & info 

Tickets voor ‘Fleuramour – Crystal & Flowers’ zijn in voorverkoop verkrijgbaar op de website van het event: www.crystalflowers.be

Ticketprijs: € 20 voorverkoop | € 22 euro aan de kassa | kinderen -12 jaar gratis
Datum en openingsuren: Van 20 tot en met 22 mei 2022, elke dag van 10 tot 18 uur
Adres: Esplanade du Val Saint-Lambert, 4100 Seraing (vlakbij Luik)


Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Download hier het beeldmateriaal. Al het beeldmateriaal mag rechtenvrij en gratis door media gebruikt worden onder bronvermelding van ‘Fleuramour / Studio PSG’. Wilt u graag beelden in hoge resolutie ontvangen of wenst u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de persverantwoordelijke via [email protected] of +32 (0) 14 28 60 80.

PERSBERICHT april22 (NL) | Deze expo moet je gezien hebben!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Retour en haut